Deg:
3 dl mjölk
100 g smält margarin
1 ½ dl strösocker
8-9 dl mjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ägg
Fyllning:
300 g margarin
3 dl strösocker
7 tsk kanel
3 dl havregryn
Gör så här:
Degen: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Den ska vara som en vanlig bulldeg. Platta sedan ut degen i en smörad långpanna.
Fyllning: Smält margarinet i en kastrull. Blanda sedan ner sockret, kanelen och havregrynet i kastrullen. Bred fyllningen över hela kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter, 225 grader.
Sämsta kvallan på bilden. Men det jag vill säga med den är att fyllningen sjunker ner ojämnt när kakan gräddas men när man sen skär den i rutor så blir det perfekt :) |
Lycka till!
Finfint! Här ska bakas. :)
SvaraRadera